Jemný rybízový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný rybízový nákyp
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8912 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
380 g | Rybíz červený |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 124,4mg |
Draslík | 304,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rybíz červený, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný rybízový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Rybíz omyjeme, necháme okapat, bobulky otrháme a nasypeme do zapékací mísy. |
2 | Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Poté vmícháme mouku, třešňovici a zakysanou smetanu a navrstvíme na rybíz. |
3 | Zapečeme v troubě předehřáté na 200C cca 35min. |
4 | Nákyp podáváme teplý. |