Meruňkový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meruňkový nákyp
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8913 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
500 g | Meruňky |
2 polévková lžíce | Solamyl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 422,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Meruňky, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Meruňkový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Meruňky omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a prolisujeme. |
2 | Žloutky s trochou horké vody ušleháme do pěny, postupně přidáváme 70g cukru a vyšleháme tuhý krém. |
3 | Vmícháme škrobovou moučku a meruňkový protlak a směs nalijeme do vymazané zapékací mísy. Na něj navrstvíme tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 25-35min. |
4 | Nákyp podáváme horký. |