Švetková omáčka se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švetková omáčka se zázvorem
Švetková omáčka se zázvorem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8918 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 ks | Badyán |
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej chilli |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř sečuánský |
100 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
300 g | Švestky |
300 ml | Vývar rybí |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 296,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Šalotka, Sůl, Švestky, Vývar rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Olej chilli, Omáčka sójová, Pepř sečuánský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švetková omáčka se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném chilli oleji orestujeme nasekanou šalotku, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Poté přidáme na kousky nakrájené švestky a podusíme. |
2 | Zalijeme vývarem a sójovou omáčkou, přidáme badyán a vaříme do zhoustnutí. |
3 | Badyán vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem a osladíme. |
4 | Omáčka je vhodná k rybám, zejména ke kaprovi. |
Poznámka
Použijeme cca 2,5cm velký kousek zázvoru.