Recept

Jakubky s jablečnou vinnou smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8920
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 g Mušle svatojakubské
1 špetka Pepř bílý
3 ks Šalotka
200 g Smetana 12% (konzumní)
0,5 ks Šťovík
1 špetka Sůl
250 ml Víno jablečné

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 976kJ
15% Sacharidy 52 g
27% Tuky 21 g
25% Sodík 501 mg
26% Bílkoviny 15 g

Jakubky s jablečnou vinnou smetanou postup přípravy receptu:

1

Šalotku oloupeme a nasekáme najemno, česnek prolisujeme a společně orestujeme na rozehřátém másle.

2

Přilijeme jablečné víno a vaříme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Poté vmícháme smetanu a na mírném ohni vaříme, až omáčka zhoustne.

3

V míse rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy a směs vrátíme do pánve.

4

Mušle omyjeme, jikry oddělíme, jakubky vložíme do pánve a zakryté cca 3min povaříme.

5

Vmícháme jikry, omytý najemno nakrájený šťovík a ještě krátce prohřejeme.

6

Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Servírovat můžeme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept