Jakubky s jablečnou vinnou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jakubky s jablečnou vinnou smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8920 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Mušle svatojakubské |
1 špetka | Pepř bílý |
3 ks | Šalotka |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 ks | Šťovík |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 54,5mg |
Draslík | 761,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 62,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Pepř bílý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mušle svatojakubské, Smetana 12% (konzumní), Šťovík, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jakubky s jablečnou vinnou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme a nasekáme najemno, česnek prolisujeme a společně orestujeme na rozehřátém másle. |
2 | Přilijeme jablečné víno a vaříme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Poté vmícháme smetanu a na mírném ohni vaříme, až omáčka zhoustne. |
3 | V míse rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy a směs vrátíme do pánve. |
4 | Mušle omyjeme, jikry oddělíme, jakubky vložíme do pánve a zakryté cca 3min povaříme. |
5 | Vmícháme jikry, omytý najemno nakrájený šťovík a ještě krátce prohřejeme. |
6 | Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Servírovat můžeme se zeleninovým salátem. |