Jednoduchý recept

Okouník mořský se studenou šafránovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8925

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Estragon
0,5 kávová lžička Hořčice
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
800 g Okouník mořský
125 ml Olej olivový
125 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Pernod
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 kávová lžička Vývar rybí
1 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 ks Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 879 kcal
Kilojoule 3 677kJ
1% Sacharidy 4 g
105% Tuky 78 g
11% Sodík 220 mg
72% Bílkoviny 40 g

Okouník mořský se studenou šafránovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Plátky okouníka ochutíme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou a opečeme na rozehřátém másle.

2

Na omáčku smícháme žloutky s hořčicí a prolisovaným česnekem. Poté přidáme šafrán, pernod a rybí vývar. Za stálého šlehání vmícháme oba druhy oleje.

3

Na závěr vmícháme nasekané bylinky, rajčatový protlak a zakysanou smetanu. Dochutíme pepřem a podáváme k rybě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept