Recept

Vepřové medailonky Piemont

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8926
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Kompot ananasový
50 ml Kompot meruňkový
3 polévková lžíce Marmeláda meruňková
1 polévková lžíce Meduňka
1 špetka Pepř černý celý
150 ml Sherry brandy
200 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
600 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 915kJ
13% Sacharidy 46 g
14% Tuky 11 g
21% Sodík 418 mg
59% Bílkoviny 33 g

Vepřové medailonky Piemont postup přípravy receptu:

1

Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky a zprudka orestujeme cca 1min po každé straně na rozehřátém másle. Poté dopečeme při mírné teplotě cca 6min. Maso ochutíme solí, pepřem, vyjmeme a zabalené v alobalu uchováme teplé.

2

Višně necháme okapat na sítě, nasypeme do pánve a podusíme ve vypečené šťávě.

3

Vmícháme meruňkovou šťávu a džem, vrátíme zpět maso a zakápneme ho višňovicí. Dlouhou hořící špejlí zapálíme a oflambujeme. Nakonec lehce zalijeme smetanou.

4

Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky meduňky a podáváme např. s grilovanou cuketou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept