Vepřové medailonky Piemont - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové medailonky Piemont
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8926 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Kompot ananasový |
50 ml | Kompot meruňkový |
3 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
1 polévková lžíce | Meduňka |
1 špetka | Pepř černý celý |
150 ml | Sherry brandy |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 93,5mg |
Draslík | 901,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 99,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot ananasový, Kompot meruňkový, Pepř černý celý, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Meduňka, Sherry brandy, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové medailonky Piemont postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky a zprudka orestujeme cca 1min po každé straně na rozehřátém másle. Poté dopečeme při mírné teplotě cca 6min. Maso ochutíme solí, pepřem, vyjmeme a zabalené v alobalu uchováme teplé. |
2 | Višně necháme okapat na sítě, nasypeme do pánve a podusíme ve vypečené šťávě. |
3 | Vmícháme meruňkovou šťávu a džem, vrátíme zpět maso a zakápneme ho višňovicí. Dlouhou hořící špejlí zapálíme a oflambujeme. Nakonec lehce zalijeme smetanou. |
4 | Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky meduňky a podáváme např. s grilovanou cuketou. |