Omáčka s černým rybízovým likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka s černým rybízovým likérem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8927 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
0,5 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
100 ml | Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce | Likér rybízový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Rybíz červený |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Vývar drůbeží |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 94,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Hovězí vývar základní, Rybíz červený, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Likér rybízový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka s černým rybízovým likérem postup přípravy receptu:
1 | Oba druhy vývaru smícháme s octem a rybízovým likérem, přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. |
2 | Vmícháme zakysanou smetanu a rybízové želé. Ochutíme solí, pepřem a hořčicí. |
3 | Omáčku podáváme dozdobenou kuličkami červeného rybízu. |
4 | Je vhodná k masu, zejména kuřeti a kachním prsům. |
Poznámka
černý rybízový likér-cassis