Ravioly s račí omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioly s račí omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8928 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Cuketa |
200 g | Hrášek |
0,5 ks | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rak říční |
200 g | Rukola |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Ravioli |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 228,9mg |
Draslík | 709,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 464,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Hrášek, Kopr čerstvý, Rak říční, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Rukola, Sherry brandy, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Ravioli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioly s račí omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Hrášek omyjeme a cca 5min povaříme. Očištěné cukety omyjeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme. Rucolu omyjeme, necháme okapat a listy nasekáme. |
3 | Na rozehřátém másle podusíme cca 5min cukety s mrkví, přidáme hrášek, rucolu, vařené račí maso a smetanu. |
4 | Zahříváme cca 5min. Poté dochutíme sherry, pepřem a vmícháme nasekaný kopr. |
5 | Omáčkou přelijeme ravioly a podáváme. |
Poznámka
Použijeme předem uvařené račí maso.