Jednoduchý recept

Kyjevské kuřecí kotlety

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 893
Kategorie: Maso

Ingredience

2500 g Kuře
200 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Strouhanka
30 g Sůl
300 g Tuk
200 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,089 kcal
Kilojoule 4 558kJ
6% Sacharidy 21 g
116% Tuky 87 g
79% Sodík 2 g
93% Bílkoviny 53 g

Kyjevské kuřecí kotlety postup přípravy receptu:

1

Kuřata očistíme, omyjeme a stáhneme z kůže až ke křídlům. Prsíčka vyřízneme spolu s křidélkem, zadní část stehýnka vykostíme a ponecháme jen stehenní kost. Prsíčka i stehýnka nařízneme, naklepeme a dbáme, aby se maso nepotrhalo a aby se neuvolnila křidélka a stehenní kost v kloubu. Maso mírně osolíme.

2

Do každé porce zabalíme 20g ztuhlého másla a párátkem maso spíchneme.

3

Jednotlivé porce obalujeme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a mírně osolených a v prosáté strouhance.

4

Maso na tuku rychleji usmažíme dočervena.

5

Před podáváním odstraníme párátka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept