Bramborová drobenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová drobenina
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8930 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
50 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka polohrubá |
100 g | Salám jemný |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 479,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Salám jemný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová drobenina postup přípravy receptu:
1 | Uvařené a vychladlé brambory prolisujeme, smícháme s moukou a osolíme. Brambory rozemneme jako na drobenku. |
2 | Těsto potom nasypeme do vymazané zapékací mísy, pokropíme máslem a upečeme dočervena. |
3 | Do pokrmu můžeme přidat jemně nakrájený salám. |