Galantina z většího kuřete II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Galantina z většího kuřete II
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8939 |
Ingredience
250 g | Játra telecí |
1500 g | Kuře |
2 ks | Lanýž |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Telecí plec |
200 g | Vepřový jazyk uzený |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 646,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 370,1mg |
Vitamín A | 25g |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Kuře, Muškátový květ, Slanina vepřová, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Telecí plec, Vepřový jazyk uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Galantina z většího kuřete II postup přípravy receptu:
1 | Příprava nádivky : |
2 | Slaninu nakrájíme na kousky, podusíme na ni cibuli a žampióny. |
3 | Umeleme telecí maso, játra a podušené žampióny. Do směsi přidáme žloutky rozmíchané ve smetaně, osolíme, okořeníme. Rovněž přidáme uzený jazyk nakrájený na kostičky a lanýže. Směs řádně rozmícháme. |
4 | Na zádech rozstřihneme kuře a opatrně nožem oddělujeme maso od kosti. Zároveň vyjmeme vcelku vnitřnosti. Plát masa získaný vykostěním kuřete naplníme nádivkou, sbalíme do tvaru válce a sešijeme po celé délce. Válec následně do plátěného ubrousku, převážeme motouzem a konce pevně zavážeme. |
5 | Galantinu vložíme do vývaru z kostí a při teplotě 75° udržujeme zhruba 2 hodiny. Uvařenou galantinu necháme ve vývaru vychladnout do druhého dne. |
6 | Druhý den galantinu vybalíme. |
7 | Galantinu podáváme studenou a na stejné plátky nakrájenou. |
Poznámka
Namísto telecího masa můžeme použít maso vepřové.