Kuřecí kroketky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí kroketky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 894 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2000 g | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,2 g | Muškátový květ |
3 dl | Olej stolní |
12 g | Petržel - nať |
750 ml | Smetana 12% (konzumní) |
300 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
60 g | Vejce slepičí |
100 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 215,7mg |
Draslík | 526,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 85,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kuře, Muškátový květ, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí kroketky postup přípravy receptu:
1 | Veku namočíme ve vlažném mléce. Kuře omyjeme, vykostíme a umeleme s vymačkanou vekou na masovém strojku. |
2 | Přidáme žloutky, sůl, muškátový květ, přilijeme smetanu a dobře propracujeme. |
3 | Z hmoty tvoříme válečky, které obalujeme v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných v mléce a ve strouhance. |
4 | Krokety po obou stranách osmažíme dozlatova. |
5 | Odkapaný sterilovaný hrášek bez nálevu krátce podusíme na másle. Při podávání obložíme smažené krokety dušeným hráškem, který posypeme nakrájenou petrželovou natí. |