Recept

Bylinková roštěná s bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8943

Ingredience

100 g Anglická slanina
300 g Brambory
500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
30 ml Olej olivový
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 ks Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,096 kcal
Kilojoule 4 584kJ
8% Sacharidy 29 g
98% Tuky 73 g
22% Sodík 437 mg
149% Bílkoviny 84 g

Bylinková roštěná s bramborami postup přípravy receptu:

1

Z několika větviček rozmarýnu a tymiánu stáhneme jehličky a společně s oloupaným česnekem a lžící oleje rozmixujeme na jemnou pastu. Zbytek bylinek nasekáme.

2

Maso nakrájíme na plátky, potřeme připravenou pastou, posypeme bylinkami a v chladu necháme marinovat min. 2-4h.

3

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě a oloupeme.

4

Maso grilujeme na rozpáleném grilu potřeném olejem cca 4min po každé straně, poté osolíme, opepříme a dopečeme 6-8min v troubě předehřáté na 180C. Hotové necháme cca 2min odležet.

5

Mezitím slaninu nakrájíme na kousky, dozlatova orestujeme, přidáme na plátky nakrájené brambory a opečeme.

6

Maso rozdělíme na talíře, doplníme bramborami a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept