Bylinková roštěná s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková roštěná s bramborami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8943 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
300 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
30 ml | Olej olivový |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 309,0mg |
Draslík | 962,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Rozmarýn čerstvý, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková roštěná s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Z několika větviček rozmarýnu a tymiánu stáhneme jehličky a společně s oloupaným česnekem a lžící oleje rozmixujeme na jemnou pastu. Zbytek bylinek nasekáme. |
2 | Maso nakrájíme na plátky, potřeme připravenou pastou, posypeme bylinkami a v chladu necháme marinovat min. 2-4h. |
3 | Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě a oloupeme. |
4 | Maso grilujeme na rozpáleném grilu potřeném olejem cca 4min po každé straně, poté osolíme, opepříme a dopečeme 6-8min v troubě předehřáté na 180C. Hotové necháme cca 2min odležet. |
5 | Mezitím slaninu nakrájíme na kousky, dozlatova orestujeme, přidáme na plátky nakrájené brambory a opečeme. |
6 | Maso rozdělíme na talíře, doplníme bramborami a ihned podáváme. |