Salát z kysaného zelí a brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z kysaného zelí a brambor
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 8946 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Brambory vařené |
1 špetka | Estragon |
1 ks | Jablka |
1 špetka | Kerblík |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurky nakládané |
125 ml | Olej stolní |
5 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 17,5mg |
Draslík | 380,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Estragon, Jablka, Kerblík, Okurky nakládané, Olej stolní, Pažitka, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z kysaného zelí a brambor postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory nakrájíme na plátky a vložíme je do marinády z oleje, octa a soli. |
2 | Jablko omyjeme a spolu s okurkou jemně nakrájíme, zelí překrájíme a vše smícháme s bylinkami. Přidáme k bramborám. |
3 | Povrch salátu můžeme posypat nasekaným uvařeným vejcem. |