Salát z červeného zelí se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červeného zelí se smetanou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8950 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
6 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
125 ml | Zakysaná smetana |
250 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 106 kcal
Kilojoule 443kJ
2% Sacharidy 6 g
11% Tuky 8 g
2% Sodík 45 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 204,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červeného zelí se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Zelí zbavíme košťálu, jemně nakrájíme a krátce spaříme v okyselené vodě. Necháme asi 1 hodinu uležet. |
2 | Uvařený žloutek prolisujeme do smetany, osolíme a smícháme s dobře okapaným zelím. |