Recept

Dušené hříbky se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 8953

Ingredience

400 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
125 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 179 kcal
Kilojoule 750kJ
3% Sacharidy 10 g
17% Tuky 13 g
4% Sodík 76 mg
15% Bílkoviny 8 g

Dušené hříbky se smetanou postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme a nakrájíme na kousky. (Můžeme použít jak hřiby, tak i žampiony). Vložíme je na polovinu másla, podusíme ve vlastní šťávě a potom mírně podlijeme.

2

Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji po částech mlékem, osolíme a povaříme. Do omáčky vložíme houby, přilijeme smetanu a přidáme nasekaný kopr. Vše ještě krátce povaříme.

3

Podáváme s vařenými bramborami, chlebem nebo těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept