Telecí játra přírodní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra přírodní
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8961 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Játra telecí |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 126,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra přírodní postup přípravy receptu:
1 | Játra odblaníme, lehce naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. |
2 | Na rozpáleném sádle je opékáme na každé straně asi 3 minuty. Šťávu zaprášíme moukou, zasmahmeme, podlijeme a povaříme. Nakonec šťávu nalijeme na játra. |
3 | Podáváme s osmaženými bramborami nebo s rýží. |