Treska s bramborami a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s bramborami a česnekem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 8962 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Citrony, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s bramborami a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Porce ryby omyjeme a uvaříme zvolna v osolené a okyselené vodě. |
2 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. |
3 | Na ohnivzdorné pánvi rozpustíme máslo a přidáme jemně nakrájený česnek. Na jinou pánev vložíme kousky tresky střídavě s bramborami, pokropíme česnekovým máslem, posypeme petrželkou a opepříme. Omastíme máslem a zapečeme v troubě. |
4 | Hotový pokrm pokapeme citronovou šťávou. |
5 | Podáváme se zeleninovými saláty. |