Zapékaná vejce s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná vejce s houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8968 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
30 g | Houby čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Petržel - nať |
50 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 266,0mg |
Draslík | 152,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná vejce s houbami postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku, očištěné a nakrájené houby a sůl. Dusíme doměkka. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a povaříme. Uvařená vejce podélně rozpůlíme, žloutky prolisujeme a smícháme s dušenými houbami. |
3 | Směs naplníme do bílků, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem. |
4 | Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě. |