Zdravý recept

Slepice v polévce s domácími nudlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 897
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

100 g Cibule
1 g Nové koření celé
170 g Nudle vaječné
20 g Petržel - nať
2500 g Slepice
40 g Sůl
2,5 l Voda pitná
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 974kJ
4% Sacharidy 14 g
23% Tuky 17 g
87% Sodík 2 g
109% Bílkoviny 61 g

Slepice v polévce s domácími nudlemi postup přípravy receptu:

1

Slepice očistíme, opláchneme, vložíme do mírně osolené vody a uvedeme do varu. Přidáme nové koření a zvolna vaříme.

2

Po půl hodině varu přidáme oloupanou, rozkrájenou cibuli a očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, nakrájenou na plátky. Dále zvolna vaříme.

3

Měkké maso vyjmeme, rozsekáme na porce a vývar procedíme. Porce zalijeme trochou vývaru.

4

Polévkové nudle uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a propláchneme.

5

Nudle vložíme do vařícího vývaru, krátce je povaříme a vývar podle potřeby přisolíme.

6

Při podávání vkládáme porce slepice do jednotlivých porcí vývaru a přidáme omytou, nakrájenou petrželovou nať. Uvařené nudle můžeme zalít trochou vývaru a vkládat je do pokrmu až při podávání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept