Vejce v rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v rajčatech
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8975 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 265,6mg |
Draslík | 234,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata rozpůlíme, osolíme a položíme do kastrolu řezem vzhůru. |
2 | Rajčata opečeme, vložíme do nich oloupaná vejce uvařená nahniličko, osolíme, poklademe plátky slaniny a vše opečeme. |
3 | Hotový pokrm pokapeme máslem s petrželkou. |
4 | Podáváme s bramborami nebo s bílým chlebem. |