Pomazánka se zelenou paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka se zelenou paprikou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8977 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
100 g | Paprika zelená |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 130,7mg |
Draslík | 51,9mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika zelená, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka se zelenou paprikou postup přípravy receptu:
1 | Do rozpuštěného másla přidáme nastrouhaný sýr a na ohni necháme změknout. Přidáme žloutek a zředíme mlékem. Když vše zhoustne, necháme částečně vychladnout. |
2 | Nakonec do pomazánky zamícháme jemně nakrájenou papriku a nasekanou petrželku. Povrch ozdobíme dílky natvrdo uvařených vajec, paprikou a petrželkou. |