Okurkový salát s majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkový salát s majonézou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8978 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
125 g | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurka salátová |
1 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 250,8mg |
Draslík | 566,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 8,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Majonéza, Okurka salátová, Okurky nakládané, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurkový salát s majonézou postup přípravy receptu:
1 | Okurku omyjeme a nakrouháme, přidáme ocet, olej a necháme chvíli stát. |
2 | Potom okolo okurky upravíme dokola majonézu smíchanou s nakrájenou kyselou okurkou a cibulkou. Bílky z uvařených vajec nakrájíme na malé kostičky a sypeme je kolem majonézy. |
3 | Nakonec prolisujeme vařené žloutky, smícháme je s petrželkou a nasypeme na povrch pokrmu. |