Žampiony s vejci a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony s vejci a sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 8979 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 285,8mg |
Draslík | 373,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony s vejci a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle, přidáme nasekanou petrželku, nakrájené žampiony a dusíme ve vlastní šťávě. Osolíme a po 10 minutách přidáme vejce. |
2 | Pokrm přendáme na vymaštěnou zapékací mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a opečeme na povrchu. |