Slepice na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice na slanině
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 898 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř černý celý |
150 g | Slanina vepřová |
2500 g | Slepice |
30 g | Sůl |
50 g | Tuk |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 200,0mg |
Draslík | 547,8mg |
Vláknina | 998,4mg |
Vitamín A | 237,6mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Slepice, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice na slanině postup přípravy receptu:
1 | Slepice očistíme, omyjeme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř je mírně osolíme. |
2 | Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme a přidáme dávku tuku. Osmahneme na něm do zlatavé barvy cibuli jemně nakrájenou. |
3 | Cibuli zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a přidáme pepř a nové koření. Uvedeme do varu. |
4 | Do vařícího základu vložíme slepice a za občasného přelévání šťávou je dusíme doměkka. |
5 | Měkké slepice vyjmeme, šťávu přisolíme a krátce převaříme. |
6 | Při podávání slepici nasekneme klouby a přeléváme necezenou šťávou. |