Polévka rajská s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka rajská s hráškem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8985 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Rajčatová šťáva |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 31,0mg |
Draslík | 217,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rajčatová šťáva, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka rajská s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme hrášek i s nálevem, rajskou šťávu a přilijeme potřebné množství vody. Vše povaříme. |
2 | Potom polévku prolisujeme nebo mixujeme, přilijeme vodu a znovu povaříme. Před podáváním přilijeme smetanu. |