Rychlá pažitková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá pažitková polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8986 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 182,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá pažitková polévka postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme je v osolené vodě. |
2 | Když brambory změknou, slijeme odvar do jiné nádoby, rozmačkáme je nebo prolisujeme, aby zahustily polévku. Přilijeme odvar, polévku znovu zahřejeme k varu a ihned odstavíme. |
3 | Nakonec přidáme máslo, mléko s rozkvedlaným žloutkem a nasekanou pažitku. |