Recept

Rychlá pažitková polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 8986
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Brambory
1 kávová lžička Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 84 kcal
Kilojoule 350kJ
2% Sacharidy 7 g
7% Tuky 5 g
5% Sodík 105 mg
6% Bílkoviny 3 g

Rychlá pažitková polévka postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme je v osolené vodě.

2

Když brambory změknou, slijeme odvar do jiné nádoby, rozmačkáme je nebo prolisujeme, aby zahustily polévku. Přilijeme odvar, polévku znovu zahřejeme k varu a ihned odstavíme.

3

Nakonec přidáme máslo, mléko s rozkvedlaným žloutkem a nasekanou pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept