Parmské řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmské řízky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 899 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 ks | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
4 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Telecí kýta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 243,0mg |
Draslík | 739,7mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 912,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmské řízky postup přípravy receptu:
1 | Omytou telecí kýtu nakrájíme přes vlákna na řízky. Okraje nařízneme, aby se nekroutily, maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Vejce, strouhaný parmezán a mléko smícháme a směs použijeme jako druhou vrstvu trojobalu a nakonec obalíme také ve strouhance. |
2 | Řízky ihned vkládáme na rozpálený olej a poté smažíme při nižší teplotě dozlatova. |
3 | Ve zbylém oleji osmažíme na silnější plátky nakrájená rajčata. |
Poznámka
Podáváme s bramborovým salátem, s rozdušenými rajčaty a s plátkem citronu.