Jednoduchý recept

Parmské řízky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 899
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
2 polévková lžíce Mléko polotučné
1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej stolní
4 ks Rajčata
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
500 g Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,392 kcal
Kilojoule 5 825kJ
53% Sacharidy 192 g
52% Tuky 39 g
27% Sodík 550 mg
114% Bílkoviny 64 g

Parmské řízky postup přípravy receptu:

1

Omytou telecí kýtu nakrájíme přes vlákna na řízky. Okraje nařízneme, aby se nekroutily, maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Vejce, strouhaný parmezán a mléko smícháme a směs použijeme jako druhou vrstvu trojobalu a nakonec obalíme také ve strouhance.

2

Řízky ihned vkládáme na rozpálený olej a poté smažíme při nižší teplotě dozlatova.

3

Ve zbylém oleji osmažíme na silnější plátky nakrájená rajčata.

Poznámka

Podáváme s bramborovým salátem, s rozdušenými rajčaty a s plátkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept