Vejce natvrdo s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce natvrdo s ředkvičkami
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8994 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pažitka |
10 ks | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 257,3mg |
Draslík | 230,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vejce natvrdo s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Ředkvičky omyjeme a jemně nastrouháme. Přidáme máslo, umícháme a osolíme. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a vychladlá je nakrájíme na plátky. |
3 | Pomazánku mažeme na plátky veky (nebo na chléb),poklademe plátky vajec a posypeme jemně nasekanou pažitkou. |