Vejce do skla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce do skla
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8995 |
Ingredience
4 krajíc | Chléb konzumní |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 279kJ
9% Sacharidy 31 g
20% Tuky 15 g
7% Sodík 139 mg
22% Bílkoviny 12 g
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 257,3mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce do skla postup přípravy receptu:
1 | Do teplé vody vložíme vejce a zvolna přivedeme vodu do varu. Vaříme asi 2-3 minuty. |
2 | Povařená vejce vyjmeme, rozklepneme do skleničky a mírně osolíme. |
3 | Podáváme s chlebem namazaným máslem. |