Jednoduchý recept

Vařený květák s kečupem a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vařený květák s kečupem a sýrem 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8996
Kategorie: Zelenina

Ingredience

80 g Kečup
1 ks Květák
80 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Eidam cihla 40%

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 235kJ
5% Sacharidy 18 g
29% Tuky 22 g
13% Sodík 269 mg
20% Bílkoviny 11 g
Vařený květák s kečupem a sýrem

Vařený květák s kečupem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý květák vložíme do hrnce s horkou osolenou vodou a vaříme bez pokličky.

2

Sýr nastrouháme a na pánvi rozpustíme máslo.

3

Měkký květák vyjmeme, dáme na talíř, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme kečupem.

4

Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vařený květák s kečupem a sýrem
Vařený květák s kečupem a sýrem je lehoučkou variantou oběda nebo večeře. A i když ho zakápnete máslem a kečupem je vážně skvělý. Jsou k němu dobré vařené brambory, které jídlu dodají šmrnc. Květáček jsem vám nafotila bez brambor, aby mezi nimi moc nezanikl a doporučuji tento recept zkusit. Je to mňamka.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept