Studená vepřová pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená vepřová pečeně
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8998 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 špetka | Kmín celý |
2 ks | Okurky nakládané |
1 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 602,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Okurky nakládané, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená vepřová pečeně postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso osolíme, okmínujeme, vložíme na pekáč a dáme péci do vyhřáté trouby. Občas podlijeme vlastní šťávou a ke konci pečení přilijeme trochu vody. Pečeme po každé straně asi 45 minut. Upečené maso necháme vychladnout. |
2 | Studenou pečeni nakrájíme na plátky a rozložíme je na mísu. Maso obložíme nakrájenou okurkou, hořčicí a listy hlávkového salátu. |
3 | Podáváme s chlebem nebo s pečivem. |
Výtečná večeře. Nejlepší je masíčko druhý den. S hořticí a okurkou. Jedna báseň! Díky díky