Jednoduchý recept

Hovězí závitky s křenem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 900
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
4 plátek Hovězí maso zadní
50 g Křen
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
40 g Vepřový bok uzený
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 91 kcal
Kilojoule 380kJ
1% Sacharidy 4 g
10% Tuky 8 g
17% Sodík 344 mg
4% Bílkoviny 2 g

Hovězí závitky s křenem postup přípravy receptu:

1

Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky uzeného bůčku a posypeme strouhaným křenem.

2

Maso stočíme do závitků, které upevníme jehlicemi (nebo ovážeme nití).

3

Na rozpálené sádlo dáme cibuli, přidáme závitky a osmažíme je ze všech stran. Podlijeme vodou (můžeme použít i víno) a za občasného obracení, přelévání a podlévání je dusíme doměkka.

4

Hotové závitky vyjmeme, odstraníme jehlice (nebo nit) a výpek odpaříme. Přidáme mouku, promícháme, podlijeme a povaříme. Nakonec omáčku dochutíme a přeléváme přes závitky.

Poznámka

Můžeme podávat s knedlíky, s bramborami nebo s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept