Vepřová játra se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra se sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9023 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Játra vepřová |
60 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 323,4mg |
Draslík | 287,0mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová játra se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omytá játra nakrájíme na plátky, vložíme je na pánev s rozehřátým olejem a po obou stranách krátce osmahneme. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme ve vlastní šťávě. |
2 | Poloměkká játra poklademe plátky sýru a zakapeme worcesterem. Když se sýr začne tavit, přendáme játra na talíře, osolíme a podlijeme lžičkou šťávy. |
3 | Podáváme s opečenými bramborami nebo s chlebem a obkládáme zeleninou. |