Překvapení na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Překvapení na grilu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9024 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Švestky |
1 špetka | Tymián sušený |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 115,9mg |
Draslík | 655,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Jablka, Olej stolní, Sůl, Švestky, Tymián sušený, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Překvapení na grilu postup přípravy receptu:
1 | Z omytého masa nakrájíme 4 řízky. Prořízneme do nich kapsy a do každé vložíme 2 vypeckované švestky a tenké plátky jablka. |
2 | Řízky uzavřeme párátkem, opepříme, posypeme tymiánem, osolíme a potřeme olejem. Grilujeme asi 10 minut. Vedle masa ugrilujeme plátky slaniny. |
3 | Podáváme s chlebem. |