Tvarohová bublanina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová bublanina
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 9027 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
1 ks | Citrony |
80 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
80 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hrubá |
160 g | Pšeničná krupice |
250 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
300 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 49,9mg |
Draslík | 68,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Vejce slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová bublanina postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme s moučkovým cukrem a strouhanou citronovou kůrou. |
2 | Do utřeného tuku vmícháme jeden žloutek po druhém, prolisovaný tvaroh a krupici zvlhčenou mlékem. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. |
3 | Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto rozetřeme po celé ploše. Poklademe ovocem a dáme péci do středně vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova asi 30 minut. |
4 | Upečenou bublaninu necháme vychladnout, pocukrujeme a krájíme na díly. |
Poznámka
Můžeme použít i jiné ovoce.