Jehněčí nadivoko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí nadivoko
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 903 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
800 g | Jehněčí maso |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
100 ml | Olej stolní |
5 ks | Pepř černý celý |
20 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 177,4mg |
Draslík | 938,0mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 609,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Olej stolní, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí nadivoko postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, odblaníme, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji. |
2 | Poté je vyjmeme, ve výpeku osmahneme nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a nakrájenou cibuli. Pak znovu vložíme maso i s kořením, podlijeme a dusíme pod pokličkou 30 minut. |
3 | Maso odkryjeme a pečeme dál v troubě, v průběhu pečení jehněčí obracíme a poléváme vypečenou šťávou. |
4 | Jakmile je maso měkké, opět vyndáme z pekáče, šťávu zaprášíme, necháme osmahnout, rozředíme vývarem a přecedíme. |
5 | Nakonec přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu a prolisovanou zeleninu. |