Šlehané žervé s jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlehané žervé s jablkem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9034 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Citrony |
20 g | Cukr moučkový |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
160 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 122,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 34,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Jablka, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šlehané žervé s jablkem postup přípravy receptu:
1 | V misce utřeme žervé s cukrem a mlékem. Přidáme nastrouhanou kůru a trochu citronové šťávy. |
2 | Jablko oloupeme, nastrouháme a smícháme se žervé. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh z bílků. Směs vložíme do misek a necháme asi 20 minut v chladničce. |
3 | Můžeme podávat s piškotem. |