Ukrajinský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ukrajinský salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9039 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Brambory |
50 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
2 ks | Jogurt bílý |
10 ks | Ředkvička |
2 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 656,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 54,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jogurt bílý, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ukrajinský salát postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory uvaříme, necháme vychladnout a potom je nakrájíme na malé kousky. |
2 | Omytý hlávkový salát nakrájíme na proužky a spolu s jemně nakrájenou cibulí přidáme k bramborám. Nakonec vmícháme omyté a nastrouhané ředkvičky. |
3 | V míse vše spojíme jogurtem a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. |
Poznámka
Salát můžeme podávat k masu nebo s plátky vejce.