Špenátové halušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové halušky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 904 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Pšeničná krupice |
300 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Brynza |
300 g | Sýr Eidam cihla 30% |
40 g | Tuk |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 163,4mg |
Draslík | 483,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pšeničná krupice, Sýr Brynza, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové halušky postup přípravy receptu:
1 | Rozmrazený špenát dusíme asi 3 minuty na cibulce, potom vmícháme brynzu, část sýru, vejce, žloutek a krupici. Osolíme a dochutíme kořením. |
2 | Z těsta pomocí lžíce formujeme malé halušky, které vhazujeme do vroucí osolené vody. Poté, co vyplavou na povrch, je dáme do vymazané formy, zasypeme zbylým sýrem a dáme ještě na 20 minut zapéci. |
3 | Podáváme se zeleninovým salátem. |