Okurkový salát se žervé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkový salát se žervé
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9041 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 215,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 142,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jogurt bílý, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurkový salát se žervé postup přípravy receptu:
1 | Okurky oloupeme, omyjeme a nastrouháme na nudličky do salátové mísy. |
2 | Žervé rozmícháme s bílým jogurtem a vmícháme česnek utřený se solí. Vzniklý krém zamícháme do připravených okurek a podle chuti přisolíme. Salát můžeme zředit trochou mléka. |
3 | Podáváme vychlazený s pečivem. |