Ředkvičkový salát s kyselou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ředkvičkový salát s kyselou smetanou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9044 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 146 kcal
Kilojoule 611kJ
2% Sacharidy 9 g
17% Tuky 13 g
8% Sodík 158 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 419,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Pažitka, Ředkvička, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Ředkvičkový salát s kyselou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Ředkvičky dobře omyjeme a nakrájíme je na tenké plátky nebo nastrouháme na nudličky. Osolíme a promícháme je s kyselou smetanou (nebo jogurtem). |
2 | Nakonec salát dochutíme citronovou šťávou a nasekanou pažitkou. |