Pečené brambory s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory s česnekem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9049 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 397kJ
9% Sacharidy 33 g
27% Tuky 20 g
11% Sodík 225 mg
12% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 19,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Pečené brambory s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Brambory i se slupkou omyjeme a vydrhneme kartáčkem. Nakrájíme je na 5mm silné plátky, osolíme, srovnáme na pomaštěný plech a opečeme. |
2 | Česnek utřeme se solí a spolu se sádlem jej vložíme do větší mísy. Přidáme opečené brambory a protřeseme. |
Těmto pečeným bramborám s česnekem nemůžeme odolat. V podzimním pochmurném počasí zvednou náladu a provoní celý dům. Navíc česnek je zdravý a není ho nikdy málo. Vždy jsme dělali pečené brambory, které jsme předtím oloupali, ale podle tohoto receptu nám chutnali i se slupkou. Recept doporučuji.
Ještě malá poznámka...... Jako vychytávku podsypávám vymaštěný plech celým kmínem, lépe se potom brambory z plechu sundávají. Nepřichytnou se