Brambory nakyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory nakyselo
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 905 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
700 g | Brambory |
50 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Tuk Hera jedlý |
1 l | Voda pitná |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 17,3mg |
Draslík | 538,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Ocet kvasný lihový, Protlak rajčatový, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory nakyselo postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme do poloměkka. |
2 | Z tuku a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vodou, osolíme, okořeníme a přidáme k bramborám. |
3 | Povaříme a ještě přidáme smetanu a rajčatový protlak. |
4 | Podáváme se sázenými vejci. |