Polévka z hlávkového salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z hlávkového salátu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 9051 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
30 g | Brambory |
1 špetka | Kmín celý |
5 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
30 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 42,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z hlávkového salátu postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme je v osolené vodě s kmínem. Scedíme, vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a povaříme. |
2 | Potom do polévky přidáme prolisované brambory. Před podáváním přidáme omytý, na nudličky nakrájený salát, čerstvé máslo a přilijeme kyselou smetanu. |