Celerová polévka s citronovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová polévka s citronovou šťávou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9052 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
30 g | Celer bulvový |
0,5 ks | Citrony |
5 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 1,5mg |
Draslík | 37,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová polévka s citronovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Mouku nasucho opražíme, zalijeme vodou, osolíme a povaříme. |
2 | Potom přidáme očištěný, jemně nastrouhaný celer a znovu krátce povaříme. |
3 | Nakonec do polévky přidáme máslo a podle chuti citronovou šťávu. |